Skip to content
Επισκευή Υπολογιστή | Desktop PC Fix

Επισκευή Υπολογιστών

Επισκευή Υπολογιστών & Επίλυση Τεχνικού Προβλήματος είναι μια τεχνική υπηρεσία που προσφέρουμε εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία στο Εργαστήριο της Onpc. Λεπτομερής Έλεγχος Διάγνωσης σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και Laptop.

Αυξήστε τις επιδόσεις του υπολογιστή σας στο εργαστήριο της Onpc

Έλεγχος Θερμοκρασίας Υπολογιστή

Η σωστή ψύξη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την αξιόπιστη και σταθερή λειτουργία του. Οι υπερβολικές θερμοκρασίες μπορεί να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Τέτοια είναι η ασταθής λειτουργία, οι ξαφνικές επανεκκινήσεις, τα “κολλήματα” ή ακόμη και καταστροφή υλικών όπως ο επεξεργαστής (CPU) του υπολογιστή μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ένα από τα βασικότερα σημεία που βελτιώνουμε στη διαδικασία του Overcloking είναι το σύστημα ψύξης του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Αλλαγή σκληρού δίσκου (HDD)

Οι λόγοι οι οποίοι μας οδηγούν στην αντικατάσταση ενός σκληρού δίσκου ή στην προσθήκη ενός άλλου στον υπολογιστή μας  είναι πολλοί.

  • Η ανάγκη για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στον υπολογιστή μας
  • Η δημιουργία  αυτοματοποιημένου συστήματος BackUp
  • Ο δίσκος μας σταμάτησε να λειτουργεί
  • Ο δίσκος μας είναι πλέον παλιός και θέλουμε να βελτιώσουμε την ταχύτητα του υπολογιστή μας με έναν νεότερης τεχνολογίας

Σε κάθε περίπτωση η αντικατάσταση του σκληρού δίσκου είναι μια ενέργεια η οποία αν γίνει με το σωστό τρόπο και τα κατάλληλα υλικά. Δηλαδή το δίσκο που χρειάζεστε πραγματικά για τη λειτουργία που θέλετε όχι ότι σας πουλήσουν… Αν γίνει αυτό,  θα έχετε πραγματική βελτίωση του συστήματός σας.

Αναβάθμιση μνήμης (RAM)

Ένα από τα πιο τα πιο σημαντικά εξαρτήματα για τη σωστή και γρήγορη λειτουργία ενός Ηλεκτρονικού Υπολογιστή είναι η μνήμη του (RAM). Η σωστή επιλογή της κατάλληλης μνήμης  έχει ως αποτέλεσμα τη καλύτερη απόκριση του υπολογιστή μας. Εξασφαλίζοντας έτσι  ένα περιβάλλον εργασίας πιο σταθερό και αξιόπιστο. Από την άλλη πλευρά, αν επιλέξουμε λάθος μνήμη για το σύστημά μας, εν θα δούμε καμία βελτίωση, αντίθετα μπορεί να δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα.

Η επιλογή της σωστής μνήμης για τον κάθε υπολογιστή δεν εξαρτάται μόνο από τη χωρητικότητά της σε Gb…

Στην Onpc είμαστε κοντά σας για να επιλέξουμε τη μνήμη που θα χρειαστείτε σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες του Η/Υ σας και σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις σας. Έτσι θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δίχως να χάσετε χρόνο και χρήμα σε λάθος επιλογές.

Ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου (HDD)

Οι περισσότεροι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση της απώλειας δεδομένων. Τα δεδομένα αυτά πάντα είναι σημαντικά, είτε πρόκειται για επαγγελματικά αρχεία ή τις φωτογραφίες μας και τα βίντεο από τις διακοπές…

Ακόμη και αν ο δίσκος σας (εσωτερικός ή εξωτερικός) σταμάτησε να ανταποκρίνεται υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάκτηση των δεδομένων. Όμως προσέξτε:

Η ανάκτηση δεδομένων γίνεται μόνο με ειδικό εξοπλισμό και από ειδικευμένο τεχνικό.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές “πατέντες” οι οποίες είναι πιο πιθανό να επιβαρύνουν την κατάσταση του δίσκου σας παρά να σας δώσουν λύση. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να ανακτήσουν ένα μικρό ποσοστό των δεδομένων σας και όχι την πλειοψηφία αυτών.
Στην Onpc έχουμε επενδύσει σε ειδικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Η ανάκτηση των δεδομένων γίνεται με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο δίχως να κοστίζει μια περιουσία. Εξασφαλίζουμε με αυτό τον τρόπο, την πιο αξιόπιστη λύση ανάκτησης δεδομένων. Καθώς επίσης και  τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχούς ανάκτησης των δεδομένων από σκληρούς δίσκους ή κάρτες μνήμης.

Αντικατάσταση κάρτας γραφικών (VGA)

Θέλετε καλύτερη απόκριση του υπολογιστή σας σε βίντεο ή μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερη ποιότητα εικόνας σε παιχνίδια; Τότε η αντικατάσταση της κάρτας γραφικών είναι μια από τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε. Ποια είναι όμως η κατάλληλη κάρτα για την κάθε χρήση; Πως θα επιλέξετε την κάρτα εκείνη που θα πληροί τις προδιαγραφές που θέλετε;

Εμπιστευθείτε μας για να επιλέξουμε μαζί την βέλτιστη για σας λύση!

Η σωστή εγκατάσταση δεν αφορά μόνο την τοποθέτηση της κάρτας VGA. Οι ρυθμίσεις που γίνονται είναι το κλειδί της απόδοσης…

Αλλαγή μητρικής πλακέτας

Η μητρική πλακέτα (Motherboard) ενός Η/Υ είναι ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του υλικού του (Hardware). Είναι το εξάρτημα εκείνο πάνω στο οποίο συνδέονται και επικοινωνούν μεταξύ τους όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα και περιφερειακά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.  Ο ρόλος της Motherboard είναι καθοριστικής σημασίας για την απόδοση, την σταθερότητα και την αξιοπιστία ενός υπολογιστή. Πολλές φορές, στο βωμό του κόστους, γίνονται παραχωρήσεις στην ποιότητα της μητρικής πλακέτας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι παρόλο που ο υπολογιστής μπορεί να έχει ένα πολύ καλό επεξεργαστή και μνήμη να μην έχει την απόδοση που θέλουμε.

Στην Onpc μπορούμε αρχικά να ελέγξουμε την κατάσταση της μητρικής πλακέτας του υπολογιστή σας. Στη συνέχεια να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση η οποία θα αποτελεί τη χρυσή τομή κόστους-απόδοσης.

Εγκατάσταση περιφερειακών

Αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγκατάσταση περιφερειακών μονάδων στον Η/Υ σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά!
Η ομάδα της Onpc είναι δίπλα σας από την εγκατάσταση ενός εκτυπωτή, απλού ή δικτυακού μέχρι τις πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις!

Αντιμετώπιση προβλημάτων λογισμικού (Software)

Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις βλαβών αφορούν τμήματα του λογισμικού ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Άλλες φορές οι βλάβες αυτές είναι απλές και λύνονται εύκολα και γρήγορα. Κάποιες άλλες, απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις και πολύ δουλειά μέχρι να αποκατασταθούν και να επιστρέψει ο υπολογιστής σας στην αρχική του κατάσταση. Στον τομέα του λογισμικού κατατάσσονται όλες οι περιπτώσεις που αφορούν :

  • Εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος ( πχ: windows)
  • Εγκατάσταση εφαρμογών, όπως είναι το Office
  • Αναβάθμιση software για να έχετε τις πιο ενημερωμένες, ασφαλείς και σταθερές εκδόσεις των προγραμμάτων στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή
  • Εγκατάσταση προγραμμάτων Anti Virus έτσι ώστε να είστε προστατευμένοι από ιούς στον υπολογιστή σας
  • Αφαίρεση ιών σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από κάποιο ιό, spyware, trojan, malware κτλ
Φωτογραφίες
Back To Top